Dolcemania u Splitu – slasni kolači i torte


Kolači i torte gotovo uvijek i svima izmame osmijeh na lice, a mi volimo osmijehe pa smo odlučili svoju ljubav prema slatkim delicijama pretočiti u jednu slastičarnu koja je nedavno otvorila svoja vrata u centru grada.

Ima li boljeg trenutka za otvaranje vrata slastičarne od predbožićne euforije? Sve miriše na cimet i keksiće, nosimo vrećice s poklonima, družimo se “na kućicama”, kitimo bor i stavljamo lampice na prozore. Svugdje se mogu čuti i božićne pjesme koje ostaju u uhu i nakon što ih više ne čujemo na radiju.
A mi volimo taj božićni duh! Oduvijek nam je bilo drago pratiti recepte i kolače koje su naše mame i bake pripremale za Božić. Kako se u našoj ponudi mogu naći kolači različitih vrsta, boja i okusa, nismo mogli odlučiti koje bismo pekli najviše, pa smo se odlučili ponuditi jedan mix od više vrsta, tako da svi božićni kolači mogu naći svoje mjesto na vašem blagdanskom stolu. Ispostavilo se da je ova ideja bila pun pogodak jer imamo toliko narudžbi da ćemo zatražiti pomoć patuljaka i sobova da to sve pripremimo i dostavimo na vrijeme. ;)

Kolači i monoporcije nestaju u tren oka

Šalu na stranu, naša mala slastičarna već radi punom parom i iznad svih naših očekivanja! Kolači nestaju u tren oka, a već smo stekli i neke stalne mušterije koje pauzu na poslu koriste kao bi zasladile odmor uz kavu sebi i svojim kolegama. Omiljeni nam je komentar jednog gospodina koji je rekao da “faćka svoje kolegice našim monoporcijama”, a u ovo vrijeme darivanja, lijepo je znati da se kao poklon odabire neka naša slastica. :) Raduje nas svako lice koje vidimo po drugi, treći put, svaki kolač koji odlazi nekamo u Split i njegovu okolicu (iako smo čuli da nekad neki kolači ne stignu do svoga cilja jer budu pojedeni usput. ;)

Naša adresa, Mažuranićevo šetalište 1, također se pokazala kao dobro mjesto za početak naše priče i drago nam je što veliki broj ljudi zastane i poviri u vitrinu, a teško odoli kada vidi naš mix na kojem su božićni kolači, ali i druge slastice poput kuglica ferrero i truffles, krempita i princess krafni, naših rolada i kocki od sira. Već smo preplavljeni narudžbama za torte pa nije loše napomenuti da ih treba naručiti nekoliko dana prije, a da je moguća i dostava ukoliko naručite veću količinu, pa će kolači i torte stići na vašu adresu u Splitu i okolici.

Raduje nas svaka vaša posjeta, narudžba i svaka kutija spakirana “za ponit”, a veseli nas što ovo predbožićno vrijeme provodite s nama. Dođite, kušajte naše kolačiće, popijte kavu uz prhke keksiće, pogledajte i naručite torte. A ako se ne možete odlučiti odmah, na našem webu možete pregledati većinu naše ponude.

A sada, natrag u kuhinju, taman su gotove čokoladne jaffa kocke. ;)
Čekamo vas na Mažuranićevom šetalištu!

Comments are closed.