Blog


Najbolji Tiramisu: Putovanje kroz okuse i mirise Italije

Tiramisu kolač, u obliku torte, kao kombinacija mascarpone sira, keksa i kave, u slastičarnici Dolcemania u Splitu, u Hrvatskoj

U srcu pitoresknih uličica Italije, sredinom 20. stoljeća, rodila se jedna od najomiljenijih poslastica svih vremena – Tiramisu. Priča o ovom neodoljivom desertu nije samo priča o okusima, već je to putovanje kroz vrijeme i kroz šarmantne male kavane koje su bile epicentar društvenog života tog doba.

Tiramisu kolač, u obliku torte, kao kombinacija mascarpone sira, keksa i
kave, u slastičarnici Dolcemania u Splitu, u Hrvatskoj

Legenda kaže da je Tiramisu nastao u regiji Veneto, u prelijepom gradu Trevisu. Iako je točan izvor malo zamagljen, smatra se da je ovaj kremasti kolač prvi put stvoren s ljubavlju u nekoj od tradicionalnih talijanskih kuhinja, kao odgovor na potražnju za nečim jedinstvenim. A upravo mu je blaga aroma kava dala unikatan dodatak.

Sastojci ovog čarobnog deserta su jednostavni, ali u savršenoj harmoniji. Svježe pripremljena kava natapa slojeve mekih savojskih keksa, dok se između njih nalazi kremasti spoj mascarpone sira, jaja, šećera i likera, obično Amaretta ili Marsale. Sve je to posuto gorkim kakao prahom koji dodaje notu raskoši i dubine.

Dva kolača Tiramisu, u obliku torte, s okusima mascarpone sira, keksa i
kave, u slastičarnici Dolcemania u Splitu, u Hrvatskoj

Dok se Tiramisu raširio po Italiji, postao je simbol sofisticiranog užitka, omiljen među društvenim elitama, ali isto tako i voljen od strane svih slojeva društva. Njegova jednostavnost, ali i bogatstvo okusa, osigurali su mu mjesto na jelovnicima diljem svijeta.

Ako i vi želite okusiti najbolji Tiramisu, pozivamo vas da posjetite našu slastičarnicu Dolcemania u srcu Splita. Naše slastičarke s ljubavlju pripremaju ovu legendarnu poslasticu, oživljavajući svaki trenutak putovanja kroz okuse i mirise Italije. Sada naš Tiramisu ima i nov izgled koji ga čini privlačnijim nego ikad prije.

Najbolji Tiramisu čeka vas u Dolcemaniji, gdje se svaki zalogaj pretvara u nezaboravno iskustvo. Buon appetito!

Čudesni kolači iz Francuske – Merveilleux ilitiga Mirakul, napokon u Splitu!

Nije tajna da Francuzi doista rade sjajne slastice i da su njihovi kolači “za polizat prste”. Isto tako, zna se da uvijek volimo obogaćivati svoju vitrinu novim okusima, bojama i desertima, te da uvijek težimo da one budu vrhunske. A gdje dobiti najbolje ideje i svjetske recepte ako ne u želji i čežnji svakog slastičara, prijestolnici slatkogurmanskog raja – Parizu?

Upravo to je razlog što smo posjetili grad svjetlosti i kušali mnogobrojne delicije koje pariški slastičari serviraju u svojim vitrinama. U mnoštvu raznolikih kremastih kolača i besprijekornih pralina gotovo je svugdje iskakao jedan kolač za koji smo već ranije čuli, ali ga nismo imali priliku probati. Riječ je o desertu koji Francuzi nazivaju Merveilleux, što zapravo znači “predivni”, jer mu je okus čudesan pa smo ga mi preimenovali u – Mirakul!

Mirakul je kolač koji uživa sve veću popularnost diljem svijeta, te ga možete pronaći u slastičarnama od New Yorka do Londona, a mi ga prvi predstavljamo, ne samo u Splitu, već i u Hrvatskoj! Riječ je o slastici kojoj je baza meringa, dakle tučena mješavina bjelanjaka i slatkog vrhnja te može biti obogaćen raznim okusima i ukrašena raznim dekoracijama. U našoj smo vitrini predstavili nekoliko kombinacija kao što su mliječna čokolada i ušećereni bademi, tamna čokolada te bijela čokolada i višnja. Ovo je kolač koji se topi u ustima ostavljajući aromu višnje ili čokolade poslije svakog slatkog zalogaja. Idealno izbalansiran da ne nosi previše slatkoće ni težine, odlična je poslastica uz jutarnju kavu, predvečernji čaj ili kao prhki desert poslije ručka nakon kojeg ćete poželjeti taj okus zadržati satima.

Naša vitrina obogaćena je sjajnim okusima, a Mirakul je svakako jedan od njih. Ovi čudesni kolači tako se napokon mogu kušati i u Splitu, samo u Dolcemaniji, u našoj slastičarni na Mažuranićevom šetalištu.

 

The best ice cream in Split? Take me to Dolcemania, please!

When it comes to the best ice cream in Split, no one and everyone is right. Tastes should not be discussed. But if you truly want to offer the best, and Dolcemania does, you should learn from the best. Right?

It is a widely spread notion that the Italians make the best gelato in the world. If that's true, then we should take a trip to Italy. Or should we? Why go there when you can have it right here, in the «most beautiful city in the world», as locals call it, the very heart of Dalmatia – Split. Dolcemania has brought it to you.

DSC01343

Bringing an Italian pastrychef to Split

Italians have been developing and enhancing their production and the process of making the best ice cream in the world making it hard for anyone to beat them. As multiple world champions, these ice cream makers have proved that they are truly great for a reason. So if you can't beat them, join them, learn from them! And learn we did. Bringing an Italian pastrychef was the first step towards our goal. He brought his knowledge and experience, his love for sweet desserts and amazing ice cream blending it all into an irresistable taste that we present to you today.

Making the best ice cream «the old way»

Over the years the quality of ice cream slowly degraded all over the world since manufacturers found a way to make it cheaper. This caused people to forget what the real ice cream tasted like. But this wasn't the road we wanted to take. So that when people today try Dolcemania ice cream, called «premium», they say it is great, usually because they are too young to remember what it used to be like or they had forgotten what the real ice cream tasted like. So maybe our ice cream shouldn't be called premium, but «real» ice cream instead.

DSC01326

Dolcemania offers a great variety of flavours

More than 30 different flavours, colors and varieties are made right here with carefully chosen fresh ingredients making it a true heaven for every ice cream lover. Served in a cup or a cone these flavours are hard to resist, as we have been told. Over the years we have expanded and improved our offer so that everyone can find something to suit their tastebuds. Therefore, we have even included gluten free flavours in our offer. Our premium ice cream in Split can be found in several locations:
Dolcemania patisserie, Mažuranićevo šetalište 1
Kavana Ćakula (Ćakula caffe), Obala hrvatskog narodnog preporoda 6, Riva
Uvala Bene (Bene beach, northern part of the Marjan hill)

as well as other places like
Paradiso cocktail bar, Kamila Tončića 4
Heritage Tennis cafe, Put Firula 18

They say we have the best premium ice cream in town! Come and check why. ;) Dolcemania awaits you.

DSC01297

Ovi su svadbeni kolači pravi hit u Splitu

svabdeni kolaci

Svadbeni kolači nalaze se na listi svake mladenke koja organizira svoje vjenčanje i ne želi ništa prepustiti slučaju. Pa ako želite saznati koji su se to kolači našli na popisu najpopularnijih, pročitajte naš tekst.

Nakon što ste sastavili listu gostiju, poslali pozivnice, odabrali salu, rezervirali crkvu i(li) matičara, pronašli savršenu vjenčanicu i kaparali band, na red dolaze bajkoviti detalji poput cvijeća i naravno – svadbene torte koju neizostavno prate svadbeni kolači. A mi smo tu da vam pomognemo u tom odabiru. Vi se samo opustite i čitajte dalje:

1. Bolje od pralina – monoporcije

Ovi svadbeni kolači definitivno zauzimaju prvo mjesto naše liste najpopularnijih jer svojim izgledom i okusom privlače pažnju svih prisutnih. Monoporcije vuku korijene iz Italije, a kako je i Split uvijek naginjao ka njihovim delicijama, i mi smo u našu ponudu uvrstili ove slatke zalogaje kraljevskoga izgleda. Monoporcije izgledaju poput mini tortica, a dolaze u raznim bojama (prema vašoj želji) i poslužene na svadbenom stolu predstavljaju bombastičnu atrakciju koju svatko želi kušati. Monoporcije u obliku srca idealan su začin proslavi vaše ljubavi. :)

2. Popularni macaroni

svadbeni kolači - macarons

Sve veći broj mladenaca bira ove šarene delikatese jer se njihova popularnost diljem svijeta ne smanjuje, a broj korisnika Instagrama koji ih dijele na svojim profilima samo raste. Od Londona i Pariza preko New Yorka i Tokija, macaroni su na fotografijama svih fashion i lifestyle zvijezda koje njima krase svoje profile. Ovaj je trend zahvatio i nas, a kako i ne bi kad su macaroni zanimljivoga izgleda, dolaze u raznima bojama i s raznim punjenjima – sve u skladu s vašim željama.

3. Suhi svadbeni kolači

Najdužu tradiciju ipak imaju suhi svadbeni kolači. Naše su bake i prabake radile ove kolače jer su dugo trajali i nisu ih trebali čuvati na hladnome za vrijeme vrućih ljetnih dana. Bilo je to vrijeme kad se sve radilo ručno, a kužina bi mirisala po začinima dok bi bake mijesile tijesto i pripremale marmelade i preljeve. One su to radile s guštom jer su vjenčanja, baš kao i danas, bile veliki događaji vrijedni truda i slavlja koje je trajalo i nekoliko dana. Naši suhi svadbeni kolači dolaze u više varijanti. S orasima, lješnjacima, bajamima, marmeladom ili marcipanom, a ako poželite i malo raznolikosti na vašem stolu, možete birati želite li više uživati u tamnim kakao keksićima, polumjesecima ili srcima.

4. Svadbeni kolači dolaze i u čašici – kušajte mousse

svadbeni kolači - mousse

Ako svojim gostima želite ponuditi spoj osvježavajućeg, slatkog i kremastog deserta, ponudite im rashlađeni mousse u čašici! Nakon fine večere, raspjevanog grla i ludog plesa na podiju, mousse će rashladiti vaše nepce i okrijepiti goste za rasplesani nastavak večeri.

5. Voćne košarice

svadbeni kolači - voćne košarice

Ako vas čokolada ili vanilija ne vesele koliko jagode ili borovnice, imamo rješenje i za vas! Naše meringa voćne košarice razveselit će svaki stol, ali i unijeti svježinu sočnog voća poput kivija, marelica ili malina. Dakle, što vam srce želi i što sezona dopušta. ;)

 

Ako još uvijek osjećate da nemate dovoljno informacija, pratite nas na našoj facebook stranici ili na Instagram profilu dolcemania_split gdje vas svakodnevno obavještavamo o našim novitetima i ponudi. Ili barem svratite uživati u fotografijama slatkih delicija. :) U ponudi su i rođendanski kolači i torte, svadbene torte i kolači, a torte za sve vrste prigoda i svečanosti izrađujemo i po narudžbi. A bit će vam drago čuti da je u Splitu i okolici moguća i dostava… ;) Klikajte, lajkajte, sherajte – sve nas to veseli! Za sve ostale informacije, prošetajte do naše slastičarne na Mažuranićevom šetalištu 1 u Splitu, taman je sunčano i lipo vrime, ili nas nazovite na 021 681 888.

Čekamo vas! :D

 

Naši najpopularniji kolači – monoporcije

kolaci

Kolači su slatka delicija bez koje ne može proći ni jedna svečanost, a naše miniporcije su poput kraljevske mini torte

Kada odlučite otvoriti slastičarnu, to je trenutak kada odlučite svu svoju ljubav prema izradi slastica i slušanju zadovoljnih mljackanja vaših prijatelja, pretočiti u pečenje, mazanje, oblikovanje i ukrašavanje slatkih delicija za sve one koji tu ljubav dijele s vama. Kada iza sebe imate dugogodišnje iskustvo izrade raznih vrsta kolača i torti onda već dobro znate koji kolači «najbolje prolaze» – kako u Splitu, tako i šire. U našem slučaju, pokazalo se da su monoporcije kraljevski pobjednici.

kolaci monoporcije

Kakvi su to kolači?

Monoporcije izgledaju poput mini torti izrađenih u posebnim kalupima raznih oblika i veličina koje se zatim ukrašavaju kremama, preljevima, voćem ili slatkim dekoracijama. Izuzetno su atraktivnog izgleda pa lako zapnu za oko i pozivaju na kušanje. Ali teško je nakon toga stati na samo jednoj monoporciji. ;)
U Italiji su kolači ove vrste dio njihove stalne ponude, a nama je drago što smo djelić te ponude prenijeli u naše krejeve te da se ovi kolači mogu naći i u Splitu.

c1

Kolači koji nestaju u tren oka

Već smo nekoliko puta pisali kako ovi kolači nestaju u tren oka, što znači da većina naših monoporcija ne dočeka poslijepodne istoga dana! Upravo iz ovoga razloga iznimno smo sretni što možemo najaviti povećanje naše ponude monoporcija u slastičarni jer osluškujemo vaše želje koje zovu na veći broj monoporcija! :)

Čokoladoljupci će utažiti žeđ za čokoladom vrlo popularnom monoporcijom pod nazivom «Tri čokoladna moussea» koju pripremamo u obliku mini torte «na tri kata» s čokoladnim preljevom. Možete uživati u kremastim prozračnim okusima bijele, mliječne i tamne čokolade. Ljubitelji okusa lješnjaka, vanilije, karamele ili jagode također će teško odoljeti ovim slatkim mini tortama s biskvitom prelivenima čokoladnom glazurom ili u boji. Na kraju se ovi kolači ukrašavaju sezonskim voćem i slatkim dekoracijama pa tako odjeveni mogu i na najsvečanija zbivanja. I voila – kraljevska mini torta je spremna!

kolaci monoporcije

Lijepi izvana, ukusni iznutra

Ovi kolači zaista mogu uljepšati svaku svečanost, razveseliti osobu kojoj ih nosite na poklon, ali i zasladiti tmuran dan. Nekad je tako malo potrebno da budemo sretni, a to “nešto malo” može biti i jedna mala, slatka, graciozna – monoporcija. ;)

Savršene svadbene torte za vaš savršen dan

svadbene torte

Dan vjenčanja je dan koji ćete zasigurno pamtiti čitav život, a takav dan ne može proći bez savršene svadbene torte.

Dvorana je izabrana, cvijeće je spremno uljepšati prostoriju, imate svoju haljinu i odijelo iz snova i cipele u kojima ćete zakoračiti u ostatak svoga života. Još jedino treba odabrati tortu koja će savršeno upotpuniti, uljepšati i zasladiti vaš dan. Kako bi dan vašeg vjenčanja uistinu bio kao dan iz snova, naš je zadatak i želja izrađivati samo savršene svadbene torte koje će vaše bajke pretvoriti u stvarnost.

Svadbene torte – lijepe izvana i fine iznutra

Mi čvrsto vjerujemo u to da svadbene torte moraju biti jednako savršene izvana kao i iznutra. Upravo iz tog razloga nedavno smo posjetili talijanski RHEX (Rimini Horeca Expo), jedan od najvećih sajmova prehrambene industrije u regiji i nagledali smo se i probali svakakvih krasota izlagača sa svih strana svijeta pa vam jedva čekamo i sami pokazati i pripremiti ideje koje su se razvile nakon toga sajma. S obzirom da je na ovome sajmu izlagalo više od tisuću izlagača te da ga je ove godine posjetilo više od 200.000 posjetitelja, imalo se što vidjeti, ali i kušati. Donosimo vam najnovije svjetske trendove jer tko postavlja trendove ako ne Talijani? ;) Rezultate pogledajte uskoro u našoj ponudi, a mi vam možemo obećati da će naše svadbene torte biti jednako ugodne oku kao i vašim nepcima. :) Lijepo ćemo ih pripremiti i upakirati, a naša dostava će ih donijeti na željenu adresu u Splitu ili okolici.

Svjetski trendovi

A kada je riječ o svjetskim trendovima, zavirili smo u vitrine pravih majstora izrade torti. Danas se za vjenčanja diljem svijeta najčešće naručuju torte koje imaju čipkaste motive, torte u katovima i dalje su zanimljive mladencima, a cvijeće kao ukras jedno je od omiljenih dekoracija. Svadbene torte sada su ukrašene i perlama, vrpcama i nerijetko imaju inicijale mladenaca. Među bojama torti i dalje je apsolutna vladarica bijela boja, iako je po popularnosti u stopu prati i elegantna boja šampanjca. Ujedno, trenutno su omiljene i nježne pastelne boje poput blijedoroze, žute ili zelene. Vrijedi istaknuti trend, također dostupan u našoj ponudi, koji je nalik stotinama latica naslonjenih jedne na drugu u kojima se boje prelijevaju od najsvjetlije prema najtamnijoj, konačan rezultat je prekrasna torta s istoniranim faldicama. O čemu je točno riječ? Dođite i provjerite. :)

Naše svadbene torte i na Sajmu vjenčanja u Splitu

Predstavili smo se i na nedavno održanom Sajmu vjenčanja u Spaladium Areni. Ispred našeg štanda bila je neprestana gužva i susreli smo se gomilom vaših upita, željama da nas posjetite i da kušate naše svadbene torte na adresi slastičarne u Splitu. Hvala vam na tome! Neizmjerno ste nas usrećili i zahvaljujemo vam na svim pohvalama koje ste nam uputili na samome Sajmu kao i na onima koje ste nam kasnije slali putem Facebooka i emaila. Ipak moramo izdvojiti komentar koji nas je osvojio: «Pa vi ne radite torte, nego umjetnost!» Hvala, Ivona! Javite nam se, pišite nam, nazovite ili posjetite na adresi Mažuranićevo šetalište 1 u Splitu. Kako biste saznali nešto više o našoj ponudi, dogovorite svoj termin s Ivanom (098 9817 430) koja će vas rado uputiti u sve svadbene torte, njihove okuse, čari i magičan izgled.

Želite li zadiviti svoje goste elegantnom i profinjenom tortom ili želite iznenaditi nekim posebnim detaljem, na pravom ste mjestu! Dolcemania vas čeka!

Rođendani i rođendanske torte

rođendanske torte

rođendanske torte

Kakav je to rođendan bez rođendanske torte?

U Novu godinu uplovili smo punim jedrima! Naša slastičarna otvorena je već dva mjeseca, dostavni kamion Split i okolicu redovito opskrbljuje zalihama slatkih delicija, a i otvorili smo svoj Instagram profil. Kad smo već kod toga, pratite li nas na Instagramu – dolcemania_split?
Ipak, danas smo se odlučili osvrnuti na ono bez čega ni jedna proslava rođendana ne može biti potpuna. Ne, ne mislimo na klauna ni na šampanjac. Mislimo na rođendanske torte.

Šarene i vesele torte za mališane

Vaš mališan slavi rođendan, i dolazi čitava vojska djece, a vi još morate pripremiti dokumentaciju za šefa, otići na pazar, skuhati ručak i odvesti dijete na nogomet? A tortu još niste ni počeli pripremati?
E tu uskačemo mi. Zaista razumijemo nenormalan, ubrzani ponekad luđački ritam vaših života i zbilja vam želimo omogućiti da u rođendanu svoga djeteta uživate i vi. Zato mi pečemo rođendanske torte umjesto vas. I kolače. I to u svim oblicima, veličinama, bojama i okusima. Vaša želja (ili pravog šefa toga dana – vašeg mališana) nama je zapovijed! Odaberite okus i likove koji trebaju mahati s torte i najavite nam rođendan nekoliko dana ranije. Torta će biti spremna da vaša djeca i horda njihovih prijatelja sa nje pušu svjećice. A vi stignete otići i do frizera. ;)

I odrasli vole imati svoje rođendanske torte

Ne brinite. Nismo zaboravili ni na vas koji ovo čitate, a vjerojatno ste odavno proslavili svoj 5. rođendan. I sada je vrijeme za 25. rođendan. Po osmi put. ;) Dakle, prošetajte našim webom i odaberite tortu koja će sasvim zadovoljiti vaše nepce i usrećiti vas do zadnje mrvice. Ili dođite na Mažuranićevo šetalište i raspitajte se koje još rođendanske torte imamo u ponudi, a još ih nismo stigli predstaviti na webu. Ivana će vas rado u sve uputiti i s vama pronaći idealnu tortu, stvorenu samo za vas.

To će sigurno biti znatno lakše nego pronaći idealnog muškarca. Ili ženu. A kada naiđete na njega ili nju, dovedite ga kod nas kako biste zajedno izabrali svadbenu tortu. Ali o tome više nekom drugom prilikom. ;)

E da, prije nego što ugasite svjećice, ne zaboravite zaželjeti želju. :)

Torte koje Split obožava!

Koje su naše najpopularnije torte? Koji to tajni sastojak čini svaku od tih torti posebnima? Saznajte u našem tekstu.

IMG_1204

Torte su naš forte!

Izgleda da je zaista ozbiljno shvaćena ona naša «torte su naš forte» jer nam od početka mjeseca pljušte narudžbe sa svih strana! Iako i naši kolači fenomenalno prolaze i morali smo raditi gotovo danonoćno da bismo sve spakirali na vrijeme, torte su okupirale naše hladnjake. Pokazalo se da Split voli naše torte!

Tako smo odlučili odati počast ovim kraljicama naših vitrina, slavljeničkih stolova, blagdanskog ugođaja i rođendana te vas malo pobliže upoznati s naših top 5 najpopularnijih torti.

1. Sedam grijeha

Prvo pitanje koje nam svi najčešće postavljaju jest – zašto sedam grijeha? E pa kad bismo vam to otkrili, morali bismo vam otkriti i neke tajne sastojke koji ovu tortu doista čine «grešnom», a to ćemo vam ipak priznati nekom drugom prilikom. Zasad ćemo vam samo šapnuti da je riječ o tamnome biskvitu, kremi u kojoj dominira okus lješnjaka, a samu kremu torte prožimaju usitnjeni prženi lješnjaci.

2. Ferrero

Za ovu je tortu jedna naša mušterija rekla da je «top topova» jer i sama obožava kuglice Ferrera, ali da nikada nije uspjela napraviti tortu koja bi imala gotovo identičan okus njezinom omiljenom slatkišu. Koja je tajna? Tajna je u hrskavoj oblatni koja vas iznenadi kada zagrizete komadić ove torte, kao i u prženim lješnjacima koji joj daju punoću okusa, ali i bogatoj prozračnoj kremi prelivenoj tamnom čokoladom.

3. Čoko-naranča

Čini se da je čitav Split odrastao uz Jaffa kekse jer je ova torta definitivno pun pogodak i jedna je od omiljenih iz naše ponude. Kombinacija tamne čokolade i sočne naranče nama ipak nije bila dovoljna te smo za ljubitelje ove torte dodali još jedan sastojak. Dodatno smo je začinili komadićima ušećerene naranče – arancinima.

4. Crna šuma

Iako je ova torta tek nedavno ušla u našu ponudu, pokazala se kao pun pogodak jer je već našla mjesto na našoj top listi. Ovdje je naime ključan sastojak – višnja. Sočne višnje umiješane su s čokoladnom ganache kremom kojom je premazan biskvit, a nakon što čitavu tortu premažemo šlagom, pospemo je mrvicama sušenoga tamnoga biskvita. Konačan izgled ove torte zaista podsjeća na crnu šumu. :)

5. Tri moussea

Ova torta od samoga početka spada među naše najpopularnije torte. Tri moussea su kombinacija triju vrsta čokolade tako da s ovim okusom zbilja svi ljubitelji čokolade dolaze na svoje. Baršunasto prozračne kreme moussea bijele, mliječne i tamne čokolade savršeno se uklapaju u jedan zajednički zalogaj. Ako je niste probali, što čekate?! Ova torta dolazi i u obliku monoporcija koje toliko brzo nestaju kada stignu do slastičarne da ih neki ljudi čak i rezerviraju. :)

IMG_1491

Volimo zaslađivati vaše dane kao i to što naši kolači i torte imaju mjesto na vašem stolu, na vašoj svečanosti, na rođendanu ili pak vjenčanju. Želite li probati jednu od ovih naših krasotica ili možda sve, svratite na Mažuranićevo šetalište 1, naše Mare i Kate vas očekuju!

Dolcemania u Splitu – slasni kolači i torte

kolači

Kolači i torte gotovo uvijek i svima izmame osmijeh na lice, a mi volimo osmijehe pa smo odlučili svoju ljubav prema slatkim delicijama pretočiti u jednu slastičarnu koja je nedavno otvorila svoja vrata u centru grada.

Ima li boljeg trenutka za otvaranje vrata slastičarne od predbožićne euforije? Sve miriše na cimet i keksiće, nosimo vrećice s poklonima, družimo se “na kućicama”, kitimo bor i stavljamo lampice na prozore. Svugdje se mogu čuti i božićne pjesme koje ostaju u uhu i nakon što ih više ne čujemo na radiju.
A mi volimo taj božićni duh! Oduvijek nam je bilo drago pratiti recepte i kolače koje su naše mame i bake pripremale za Božić. Kako se u našoj ponudi mogu naći kolači različitih vrsta, boja i okusa, nismo mogli odlučiti koje bismo pekli najviše, pa smo se odlučili ponuditi jedan mix od više vrsta, tako da svi božićni kolači mogu naći svoje mjesto na vašem blagdanskom stolu. Ispostavilo se da je ova ideja bila pun pogodak jer imamo toliko narudžbi da ćemo zatražiti pomoć patuljaka i sobova da to sve pripremimo i dostavimo na vrijeme. ;)

Kolači i monoporcije nestaju u tren oka

Šalu na stranu, naša mala slastičarna već radi punom parom i iznad svih naših očekivanja! Kolači nestaju u tren oka, a već smo stekli i neke stalne mušterije koje pauzu na poslu koriste kao bi zasladile odmor uz kavu sebi i svojim kolegama. Omiljeni nam je komentar jednog gospodina koji je rekao da “faćka svoje kolegice našim monoporcijama”, a u ovo vrijeme darivanja, lijepo je znati da se kao poklon odabire neka naša slastica. :) Raduje nas svako lice koje vidimo po drugi, treći put, svaki kolač koji odlazi nekamo u Split i njegovu okolicu (iako smo čuli da nekad neki kolači ne stignu do svoga cilja jer budu pojedeni usput. ;)

Naša adresa, Mažuranićevo šetalište 1, također se pokazala kao dobro mjesto za početak naše priče i drago nam je što veliki broj ljudi zastane i poviri u vitrinu, a teško odoli kada vidi naš mix na kojem su božićni kolači, ali i druge slastice poput kuglica ferrero i truffles, krempita i princess krafni, naših rolada i kocki od sira. Već smo preplavljeni narudžbama za torte pa nije loše napomenuti da ih treba naručiti nekoliko dana prije, a da je moguća i dostava ukoliko naručite veću količinu, pa će kolači i torte stići na vašu adresu u Splitu i okolici.

Raduje nas svaka vaša posjeta, narudžba i svaka kutija spakirana “za ponit”, a veseli nas što ovo predbožićno vrijeme provodite s nama. Dođite, kušajte naše kolačiće, popijte kavu uz prhke keksiće, pogledajte i naručite torte. A ako se ne možete odlučiti odmah, na našem webu možete pregledati većinu naše ponude.

A sada, natrag u kuhinju, taman su gotove čokoladne jaffa kocke. ;)
Čekamo vas na Mažuranićevom šetalištu!