Čudesni kolači iz Francuske – Merveilleux ilitiga Mirakul, napokon u Splitu!


Nije tajna da Francuzi doista rade sjajne slastice i da su njihovi kolači “za polizat prste”. Isto tako, zna se da uvijek volimo obogaćivati svoju vitrinu novim okusima, bojama i desertima, te da uvijek težimo da one budu vrhunske. A gdje dobiti najbolje ideje i svjetske recepte ako ne u želji i čežnji svakog slastičara, prijestolnici slatkogurmanskog raja – Parizu?

Upravo to je razlog što smo posjetili grad svjetlosti i kušali mnogobrojne delicije koje pariški slastičari serviraju u svojim vitrinama. U mnoštvu raznolikih kremastih kolača i besprijekornih pralina gotovo je svugdje iskakao jedan kolač za koji smo već ranije čuli, ali ga nismo imali priliku probati. Riječ je o desertu koji Francuzi nazivaju Merveilleux, što zapravo znači “predivni”, jer mu je okus čudesan pa smo ga mi preimenovali u – Mirakul!

Mirakul je kolač koji uživa sve veću popularnost diljem svijeta, te ga možete pronaći u slastičarnama od New Yorka do Londona, a mi ga prvi predstavljamo, ne samo u Splitu, već i u Hrvatskoj! Riječ je o slastici kojoj je baza meringa, dakle tučena mješavina bjelanjaka i slatkog vrhnja te može biti obogaćen raznim okusima i ukrašena raznim dekoracijama. U našoj smo vitrini predstavili nekoliko kombinacija kao što su mliječna čokolada i ušećereni bademi, tamna čokolada te bijela čokolada i višnja. Ovo je kolač koji se topi u ustima ostavljajući aromu višnje ili čokolade poslije svakog slatkog zalogaja. Idealno izbalansiran da ne nosi previše slatkoće ni težine, odlična je poslastica uz jutarnju kavu, predvečernji čaj ili kao prhki desert poslije ručka nakon kojeg ćete poželjeti taj okus zadržati satima.

Naša vitrina obogaćena je sjajnim okusima, a Mirakul je svakako jedan od njih. Ovi čudesni kolači tako se napokon mogu kušati i u Splitu, samo u Dolcemaniji, u našoj slastičarni na Mažuranićevom šetalištu.

 

Comments are closed.