O nama


Neodoljivo slatki užitak

Iza naziva “Dolcemania” od 2011. godine stoji tim apsolutnih zaljubljenika u slatke proizvode kojima izrada domaćih slastica predstavlja pravi užitak. Odrastajući uz najfinije sladolede, mamine rođendanske torte, bakine fritule i tetine svečane kolače, tih se okusa nismo željeli odreći ni kad smo odrasli pa smo ih počeli izrađivati sami kako bismo tu ljubav i okuse iz djetinjstva mogli podijeliti s vama.

Kako nam je sladoled oduvijek jedno od najdražih hladnih, slatkih osvježenja, odlučili smo naučiti sve o njegovoj izradi i to od najvećih stručnjaka – Talijana. 2011. godine započeli smo i s izradom zanatskog sladoleda da bismo do danas u ponudi imali više od 50 vrsta najboljeg talijanskog sladoleda koje u ljetnim mjesecima plasiramo na desetak lokacija u gradu i uživamo u redovima koji se stvaraju ispred naših vitrina.

S vremenom smo se željeli okrenuti novim izazovima i proširiti ponudu koja će biti aktualna tijekom cijele godine (i neće se rastopiti ako je ne pojedete unutar 15-ak minuta). Stoga smo 2012. godine zasukali rukave i  probrali rukom pisane recepte i kuharice naših baka i mama te odlučili nabavljati samo domaće sastojke od ljudi čija osobna imena znamo. Lješnjaci nam dolaze iz Slavonije, arome su s otoka Hvara i Brača, a med je iz domaće proizvodnje pa naše slastice imaju okuse i mirise Mediterana….

Uz pomoć vrsnog talijanskog slastičara Vincenca, nadalje smo razvili naše recepture i uz torte u naš slatki asortiman, koji neprestano nadopunjujemo, uvrstili kremaste i suhe kolače te poznate talijanske monoporcije koje izgledaju kao atraktivne mini torte.

Kako nam je kvaliteta proizvoda na samom vrhu liste prioriteta, iste smo godine uveli i HACCP sustav kontrole sigurnosti hrane u svim fazama njezine proizvodnje.

S velikom radošću ulažemo vrijeme i trud u svaki kolač i tortu, a najveća nam je sreća i nagrada kada vidimo sretna lica naših kupaca koji se stalno vraćaju po nove zalihe naših slastica uvijek nas iznova pozivajući da na ovaj način budemo dio njihovih posebnih trenutaka i podijelimo trenutke vjenčanja, pričesti, rođendana, obljetnica i blagdana. Taj nam je povratak dokaz da nešto radimo kako treba.

A vi? Kada nam dolazite na Mažuranićevo šetalište?

Dolcemania tim

Dosad su okosnica našega tima bile Ivana i Jelena, a kako je broj narudžbi rastao, rastao je i naš tim pa se našoj obitelji nedavno pridružila još jedna stručna članica – slastičarka Ivana.

Naš talijanski slastičar: Vincenzo

Kada želite peći najbolji francuski baguette, zovete Francuza, a kada želite raditi najbolji talijanski zanatski sladoled i slastice, zovete Talijana. I to ne bilo kojeg Talijana. Mi smo željeli raditi s jednim od najboljih – s Vincenzom. Vincenzo je oduvijek znao da želi biti slastičar, točnije otkad je kao mali prvi put ušao u slastičarnu. Zanat je učio u Bariju, rame uz rame s poznatim akademskim slastičarima, a zatim ga brusio živeći u Americi i Meksiku.

Imao je priliku pripremati slastice za tadašnjeg predsjednika Busha, britansku premijerku Margaret Thatcher i, kako kao pravi Talijan najviše voli istaknuti – prelijepu Sofiju Loren. Vincenzo ne može odoljeti slasticama, od kojih smo neke uvrstili u našu ponudu, a to su profiteroli, millefoglie i pita od jabuka.A kada ga pitate: “Što je sve potrebno za izradu najboljih slastica?”

“Prije svega treba imati kvalitetne proizvode, a zatim ih umiješati s mnogo ljubavi i pažnje.”

Vincenzo