Ovi su svadbeni kolači pravi hit u Splitu


Svadbeni kolači nalaze se na listi svake mladenke koja organizira svoje vjenčanje i ne želi ništa prepustiti slučaju. Pa ako želite saznati koji su se to kolači našli na popisu najpopularnijih, pročitajte naš tekst.

Nakon što ste sastavili listu gostiju, poslali pozivnice, odabrali salu, rezervirali crkvu i(li) matičara, pronašli savršenu vjenčanicu i kaparali band, na red dolaze bajkoviti detalji poput cvijeća i naravno – svadbene torte koju neizostavno prate svadbeni kolači. A mi smo tu da vam pomognemo u tom odabiru. Vi se samo opustite i čitajte dalje:

1. Bolje od pralina – monoporcije

Ovi svadbeni kolači definitivno zauzimaju prvo mjesto naše liste najpopularnijih jer svojim izgledom i okusom privlače pažnju svih prisutnih. Monoporcije vuku korijene iz Italije, a kako je i Split uvijek naginjao ka njihovim delicijama, i mi smo u našu ponudu uvrstili ove slatke zalogaje kraljevskoga izgleda. Monoporcije izgledaju poput mini tortica, a dolaze u raznim bojama (prema vašoj želji) i poslužene na svadbenom stolu predstavljaju bombastičnu atrakciju koju svatko želi kušati. Monoporcije u obliku srca idealan su začin proslavi vaše ljubavi. :)

2. Popularni macaroni

svadbeni kolači - macarons

Sve veći broj mladenaca bira ove šarene delikatese jer se njihova popularnost diljem svijeta ne smanjuje, a broj korisnika Instagrama koji ih dijele na svojim profilima samo raste. Od Londona i Pariza preko New Yorka i Tokija, macaroni su na fotografijama svih fashion i lifestyle zvijezda koje njima krase svoje profile. Ovaj je trend zahvatio i nas, a kako i ne bi kad su macaroni zanimljivoga izgleda, dolaze u raznima bojama i s raznim punjenjima – sve u skladu s vašim željama.

3. Suhi svadbeni kolači

Najdužu tradiciju ipak imaju suhi svadbeni kolači. Naše su bake i prabake radile ove kolače jer su dugo trajali i nisu ih trebali čuvati na hladnome za vrijeme vrućih ljetnih dana. Bilo je to vrijeme kad se sve radilo ručno, a kužina bi mirisala po začinima dok bi bake mijesile tijesto i pripremale marmelade i preljeve. One su to radile s guštom jer su vjenčanja, baš kao i danas, bile veliki događaji vrijedni truda i slavlja koje je trajalo i nekoliko dana. Naši suhi svadbeni kolači dolaze u više varijanti. S orasima, lješnjacima, bajamima, marmeladom ili marcipanom, a ako poželite i malo raznolikosti na vašem stolu, možete birati želite li više uživati u tamnim kakao keksićima, polumjesecima ili srcima.

4. Svadbeni kolači dolaze i u čašici – kušajte mousse

svadbeni kolači - mousse

Ako svojim gostima želite ponuditi spoj osvježavajućeg, slatkog i kremastog deserta, ponudite im rashlađeni mousse u čašici! Nakon fine večere, raspjevanog grla i ludog plesa na podiju, mousse će rashladiti vaše nepce i okrijepiti goste za rasplesani nastavak večeri.

5. Voćne košarice

svadbeni kolači - voćne košarice

Ako vas čokolada ili vanilija ne vesele koliko jagode ili borovnice, imamo rješenje i za vas! Naše meringa voćne košarice razveselit će svaki stol, ali i unijeti svježinu sočnog voća poput kivija, marelica ili malina. Dakle, što vam srce želi i što sezona dopušta. ;)

 

Ako još uvijek osjećate da nemate dovoljno informacija, pratite nas na našoj facebook stranici ili na Instagram profilu dolcemania_split gdje vas svakodnevno obavještavamo o našim novitetima i ponudi. Ili barem svratite uživati u fotografijama slatkih delicija. :) U ponudi su i rođendanski kolači i torte, svadbene torte i kolači, a torte za sve vrste prigoda i svečanosti izrađujemo i po narudžbi. A bit će vam drago čuti da je u Splitu i okolici moguća i dostava… ;) Klikajte, lajkajte, sherajte – sve nas to veseli! Za sve ostale informacije, prošetajte do naše slastičarne na Mažuranićevom šetalištu 1 u Splitu, taman je sunčano i lipo vrime, ili nas nazovite na 021 681 888.

Čekamo vas! :D

 

Comments are closed.