Naši najpopularniji kolači – monoporcije


Kolači su slatka delicija bez koje ne može proći ni jedna svečanost, a naše miniporcije su poput kraljevske mini torte

Kada odlučite otvoriti slastičarnu, to je trenutak kada odlučite svu svoju ljubav prema izradi slastica i slušanju zadovoljnih mljackanja vaših prijatelja, pretočiti u pečenje, mazanje, oblikovanje i ukrašavanje slatkih delicija za sve one koji tu ljubav dijele s vama. Kada iza sebe imate dugogodišnje iskustvo izrade raznih vrsta kolača i torti onda već dobro znate koji kolači «najbolje prolaze» – kako u Splitu, tako i šire. U našem slučaju, pokazalo se da su monoporcije kraljevski pobjednici.

kolaci monoporcije

Kakvi su to kolači?

Monoporcije izgledaju poput mini torti izrađenih u posebnim kalupima raznih oblika i veličina koje se zatim ukrašavaju kremama, preljevima, voćem ili slatkim dekoracijama. Izuzetno su atraktivnog izgleda pa lako zapnu za oko i pozivaju na kušanje. Ali teško je nakon toga stati na samo jednoj monoporciji. ;)
U Italiji su kolači ove vrste dio njihove stalne ponude, a nama je drago što smo djelić te ponude prenijeli u naše krejeve te da se ovi kolači mogu naći i u Splitu.

c1

Kolači koji nestaju u tren oka

Već smo nekoliko puta pisali kako ovi kolači nestaju u tren oka, što znači da većina naših monoporcija ne dočeka poslijepodne istoga dana! Upravo iz ovoga razloga iznimno smo sretni što možemo najaviti povećanje naše ponude monoporcija u slastičarni jer osluškujemo vaše želje koje zovu na veći broj monoporcija! :)

Čokoladoljupci će utažiti žeđ za čokoladom vrlo popularnom monoporcijom pod nazivom «Tri čokoladna moussea» koju pripremamo u obliku mini torte «na tri kata» s čokoladnim preljevom. Možete uživati u kremastim prozračnim okusima bijele, mliječne i tamne čokolade. Ljubitelji okusa lješnjaka, vanilije, karamele ili jagode također će teško odoljeti ovim slatkim mini tortama s biskvitom prelivenima čokoladnom glazurom ili u boji. Na kraju se ovi kolači ukrašavaju sezonskim voćem i slatkim dekoracijama pa tako odjeveni mogu i na najsvečanija zbivanja. I voila – kraljevska mini torta je spremna!

kolaci monoporcije

Lijepi izvana, ukusni iznutra

Ovi kolači zaista mogu uljepšati svaku svečanost, razveseliti osobu kojoj ih nosite na poklon, ali i zasladiti tmuran dan. Nekad je tako malo potrebno da budemo sretni, a to “nešto malo” može biti i jedna mala, slatka, graciozna – monoporcija. ;)

Comments are closed.