Torte koje Split obožava!


Koje su naše najpopularnije torte? Koji to tajni sastojak čini svaku od tih torti posebnima? Saznajte u našem tekstu.

IMG_1204

Torte su naš forte!

Izgleda da je zaista ozbiljno shvaćena ona naša «torte su naš forte» jer nam od početka mjeseca pljušte narudžbe sa svih strana! Iako i naši kolači fenomenalno prolaze i morali smo raditi gotovo danonoćno da bismo sve spakirali na vrijeme, torte su okupirale naše hladnjake. Pokazalo se da Split voli naše torte!

Tako smo odlučili odati počast ovim kraljicama naših vitrina, slavljeničkih stolova, blagdanskog ugođaja i rođendana te vas malo pobliže upoznati s naših top 5 najpopularnijih torti.

1. Sedam grijeha

Prvo pitanje koje nam svi najčešće postavljaju jest – zašto sedam grijeha? E pa kad bismo vam to otkrili, morali bismo vam otkriti i neke tajne sastojke koji ovu tortu doista čine «grešnom», a to ćemo vam ipak priznati nekom drugom prilikom. Zasad ćemo vam samo šapnuti da je riječ o tamnome biskvitu, kremi u kojoj dominira okus lješnjaka, a samu kremu torte prožimaju usitnjeni prženi lješnjaci.

2. Ferrero

Za ovu je tortu jedna naša mušterija rekla da je «top topova» jer i sama obožava kuglice Ferrera, ali da nikada nije uspjela napraviti tortu koja bi imala gotovo identičan okus njezinom omiljenom slatkišu. Koja je tajna? Tajna je u hrskavoj oblatni koja vas iznenadi kada zagrizete komadić ove torte, kao i u prženim lješnjacima koji joj daju punoću okusa, ali i bogatoj prozračnoj kremi prelivenoj tamnom čokoladom.

3. Čoko-naranča

Čini se da je čitav Split odrastao uz Jaffa kekse jer je ova torta definitivno pun pogodak i jedna je od omiljenih iz naše ponude. Kombinacija tamne čokolade i sočne naranče nama ipak nije bila dovoljna te smo za ljubitelje ove torte dodali još jedan sastojak. Dodatno smo je začinili komadićima ušećerene naranče – arancinima.

4. Crna šuma

Iako je ova torta tek nedavno ušla u našu ponudu, pokazala se kao pun pogodak jer je već našla mjesto na našoj top listi. Ovdje je naime ključan sastojak – višnja. Sočne višnje umiješane su s čokoladnom ganache kremom kojom je premazan biskvit, a nakon što čitavu tortu premažemo šlagom, pospemo je mrvicama sušenoga tamnoga biskvita. Konačan izgled ove torte zaista podsjeća na crnu šumu. :)

5. Tri moussea

Ova torta od samoga početka spada među naše najpopularnije torte. Tri moussea su kombinacija triju vrsta čokolade tako da s ovim okusom zbilja svi ljubitelji čokolade dolaze na svoje. Baršunasto prozračne kreme moussea bijele, mliječne i tamne čokolade savršeno se uklapaju u jedan zajednički zalogaj. Ako je niste probali, što čekate?! Ova torta dolazi i u obliku monoporcija koje toliko brzo nestaju kada stignu do slastičarne da ih neki ljudi čak i rezerviraju. :)

IMG_1491

Volimo zaslađivati vaše dane kao i to što naši kolači i torte imaju mjesto na vašem stolu, na vašoj svečanosti, na rođendanu ili pak vjenčanju. Želite li probati jednu od ovih naših krasotica ili možda sve, svratite na Mažuranićevo šetalište 1, naše Mare i Kate vas očekuju!

Comments are closed.