Najbolji Tiramisu: Putovanje kroz okuse i mirise Italije


U srcu pitoresknih uličica Italije, sredinom 20. stoljeća, rodila se jedna od najomiljenijih poslastica svih vremena – Tiramisu. Priča o ovom neodoljivom desertu nije samo priča o okusima, već je to putovanje kroz vrijeme i kroz šarmantne male kavane koje su bile epicentar društvenog života tog doba.

Tiramisu kolač, u obliku torte, kao kombinacija mascarpone sira, keksa i
kave, u slastičarnici Dolcemania u Splitu, u Hrvatskoj

Legenda kaže da je Tiramisu nastao u regiji Veneto, u prelijepom gradu Trevisu. Iako je točan izvor malo zamagljen, smatra se da je ovaj kremasti kolač prvi put stvoren s ljubavlju u nekoj od tradicionalnih talijanskih kuhinja, kao odgovor na potražnju za nečim jedinstvenim. A upravo mu je blaga aroma kava dala unikatan dodatak.

Sastojci ovog čarobnog deserta su jednostavni, ali u savršenoj harmoniji. Svježe pripremljena kava natapa slojeve mekih savojskih keksa, dok se između njih nalazi kremasti spoj mascarpone sira, jaja, šećera i likera, obično Amaretta ili Marsale. Sve je to posuto gorkim kakao prahom koji dodaje notu raskoši i dubine.

Dva kolača Tiramisu, u obliku torte, s okusima mascarpone sira, keksa i
kave, u slastičarnici Dolcemania u Splitu, u Hrvatskoj

Dok se Tiramisu raširio po Italiji, postao je simbol sofisticiranog užitka, omiljen među društvenim elitama, ali isto tako i voljen od strane svih slojeva društva. Njegova jednostavnost, ali i bogatstvo okusa, osigurali su mu mjesto na jelovnicima diljem svijeta.

Ako i vi želite okusiti najbolji Tiramisu, pozivamo vas da posjetite našu slastičarnicu Dolcemania u srcu Splita. Naše slastičarke s ljubavlju pripremaju ovu legendarnu poslasticu, oživljavajući svaki trenutak putovanja kroz okuse i mirise Italije. Sada naš Tiramisu ima i nov izgled koji ga čini privlačnijim nego ikad prije.

Najbolji Tiramisu čeka vas u Dolcemaniji, gdje se svaki zalogaj pretvara u nezaboravno iskustvo. Buon appetito!

Comments are closed.