Sladoled


Donijeli smo talijanski sladoled u Split

Najbolji sladoled na svijetu

Beatlesi su pjevali – All you need is love. Mi bismo dodali – i sladoled. Kada jednom odete u Italiju i probate njihov gelato (sladoled), postane vam jasno da je čak i sladoled koji oni smatraju prosječnim – vrhunski. Nakon toga vam je teško pristati na išta manje od toga. San Gimignano je pitoreskno bajkovito maleno mjesto u Toskani koje je poznato po visokim tornjevima i najboljem sladoledu na svijetu. Prije svega morate stati u dugi red i promatrati ljude koji već izlaze s kornetima uživajući u ovome kremastom čudu i uviđate da svi oni imaju nešto zajedničko. Osmijeh na licu. A kada i vi napokon dođete na red da ga probate, jasno vam je i zašto je sve ranije navedeno istina. Naime, za koji se god okus odlučili, imate osjećaj da jedete najbolju hladnu kremu napravljenu od toga okusa u povijesti krema. A zatim se i vama razvuče osmijeh na licu.

Talijanski premium sladoled u Splitu

Samo što ne možemo svaki vikend provesti u San Gimignanu ni uživati u talijanskim sladoledima. Baš zato smo odlučili taj sladoled dovesti u Split i izrađivati ga po zanatu. U početku smo krenuli s nekoliko osnovnih okusa, ali s vremenom je potražnja bila tolika da smo proširili ponudu na čak 50 raznih okusa te se sada u našoj ponudi uz premium sladoled nalaze i sladoledi bez glutena, za dijabetičare, ali i voćni okusi poput ananasa i zelene jabuke.

S vremenom smo toliko narasli da tijekom sezone plasiramo svoj sladoled na čak 10 lokacija u Splitu i okolici, a posebno nas raduju redovi koji se nerijetko stvaraju ispred naših vitrina. Baš kao u San Gimignanu, i mi volimo širiti sreću i gledati nasmiješene i zadovoljne sladoledoljupce. Osim toga, kažu da uvijek treba jesti tamo gdje lokalci jedu i zato hvala Splićanima koji se iznova vraćaju po kremaste kuglice ljetnog osvježenja baš kod nas.

Uglavnom, ne možete kupiti sreću, ali možete kupiti sladoled, a to je gotovo isto. ;)